Dagopvang

januari 2020 gaat de gespecialiseerde dagopvang open in Tilburg. Onze dagopvang is geopend van maandag t/m vrijdag van 8-19uur aan de hoefstraat.

Het is een groep voor kinderen van 0-ca12 jaar met één of meerdere beperkingen (pgb-basis).

Samen met Puk en Mo (poppen op de foto) beleven we veel avonturen. We werken themagericht, en elk thema belooft veel plezier met bewegen, knutselen, lezen en zingen etc.

Er vinden sensorische activiteiten plaats, zoals bijv. spelen met waterbeads (zie foto hoofdpagina) of bevroren speelgoeddieren in de zomer(zie foto logeeropvang)

We spreken gedurende de dag Nederlands met ondersteunende gebaren. Hierdoor is er al vroeg communicatie mogelijk met jonge kinderen. Kinderen vanaf ca 9maanden kunnen gebaren gebruiken. De spraak-taal ontwikkeling wordt hierdoor extra gestimuleerd. Tevens wordt er met pictos gewerkt.

Voor visueel gehandicapte kinderen werken met een voelschema. (we laten een vork voelen dit betekent eten, een beker = drinken, maar bijv ook een boom = buiten)

Er is mogelijkheid voor het eten van een warme maaltijd tussen de middag of aan het einde van de dag.

BSB

Onze BSB in Tilburg is voor kinderen van 4 tot 21 jaar. Het is een bosrijke omgeving, waardoor natuur en buiten zijn voorop staat. Het belangrijkste aspect is de rust die de locatie uitstraalt. De kinderen die uit school even tot rust moeten komen, hebben hier zeker de kans voor.

Voor de kinderen die na school hun energie kwijt willen, is het ook zeker een uitstekende locatie met veel activiteiten.

Elke dag is er de mogelijkheid tot een gezonde warme avondmaaltijd (samengesteld door de kindervoedingsadviseur)

wij zijn te betalen via PGB of eigen middelen, we zijn bezig met het aanvragen van een LRK nummer ivm kinderopvangtoeslag

U kunt u kind aanmelden via www.kivozorg.nl/aanmeldformulier.